مامایی
روشهای کاهش درد زایمان فیزیولوژیک
زایمان فیزیولوژیک نیز مانند زایمان با دردهایی همراه است. برای کاهش درد زایمان فیزیولوژیک از دارو استفاده نمیشود و میتوان از روشهای غیردارویی با تأثیرات روحی و روانی، درد زایمان فیزیوژیک را کاهش داد. برخی از این روشها شامل موارد زیر است:
آماده كردن شرایط روانی مادر: پرسنل زایشگاه یا ماما در ابتدا خود را به زن باردار معرفی و سعی میكنند یک جو آرام را به وجود آورند. این آشنایی باعث ایجاد اعتماد زن باردار به ماما میشود.
حضور یک همراه حمایتکننده در كنار مادر: بعضی از بیمارستانها این امکان را میدهند که همسر شما هنگام زایمان حضور داشته باشد. همچنین مامای همراه نیز میتواند هنگام زایمان شما را همراهی کند. اگر این امکان میسر نبود، از یک دوست یا خواهش کنید در کنارتان باشد، زیرا تعداد زیادی از خانمهای باردار، عصبی و زودرنج هستند و این مسئله باعث ایجاد مشكلات و ناراحتیهای زیادی طی مراحل زایمان میشود و زنان باردار فكر میكنند كه از حمایت لازم برخوردار نیستند.
وضعیتهای مادر در زایمان: برای کاهش درد میتوان وضعیتهای مادر را تغییر داد. مادر باردار میتواند به شکلهای زیر قرار بگیرد:
مامای همراه
مامای همراه ، چرا ؟
بسیاری از مادران برای انجام زایمان طبیعی نیازمند فردی هستند که علاوه بر حمایت عاطفی، دانش کافی برای انجام زایمان، روشهای کاهش درد و کمک فراوانی به انجام زایمان فیزیولوژیک میکند.
مامای همراه
در مرکزهای بارداری و زایمان فیزیولوژیک برای مادرانی که درخواست یک همراه برای کمک به زایمان و حامی روحی روانی نیاز دارند مامای همراه را در اختیار مادران باردار از اوایل بستری در بیمارستان تا حتی ۲۴ ساعت پس از آن قرار میدهند.
تحصیلات او از کاردانی تا دکترا در دانشکدههای مامایی میباشد. لذا با تحصیلاتی که دارد از فیزیولوژیک طبیعی بدن مادر و مراقبت از او و جنین او ومراقبتها برای کاهش درد و اجتناب از به مخاطره افتادن مادر و جنین در حین گذراندن زایمان آگاهی دارد.
چرا باید از مامای همراه کمک بگیریم ؟
در جهان امروزی در کشورهای غربی و اروپایی به ماما و مراقبتهای آن و همچنین داشتن همراه در حین زایمان بسیار اهمیت میدهند.
بنابراین باید از اطلاعات و مشاورههای مامایی در طی بارداری و زایمان و شیردهی و نوزادتان استفاده کرد چرا که علاوه بر تخصص های ماما ودریافت هزینهی مناسب، میشود در تمام مراحل از پیش تا پس از بارداری مراقبتهای لازم را برای حفظ و پیشگیری از عارضه در شما و نوزادتان انجام داد.
علاوه بر اطلاعات لازم برای حمایتهای روحی و روانی در طی زایمان فعال نیازهای اساسی به ماما برای کاهش فشارهای روانی ناشی از درد اتاق زایمان حس میشود.
زمانی که شما باید درخواست ماما از مراکز بارداری و زایمان کنید، ۳ ماه قبل بارداری میباشد.
در صورتی که بیمارستان خاصی مد نظرتان است حتماً در صورت پذیرش مامای همراه سؤال کنید.
مامای همراه در جریان زایمان نمیتواند دخالتی داشته باشد اما شما میتوانید بلافاصله بعد از شروع درد او را مطلع کنید که شما را راهنمایی ودر صورت نیاز به مراجعه به بیمارستان مطلع شوید.
وظیفهی مامای همراه چیست؟
- در صورت در خواست مامای همراه از ۳ ماههی قبل از بارداری مادران میتوانند تا هنگام زمان فرا رسیدن زایمان خود سؤالاتت و مشکلات خود را در حین بارداری از طریق تماس با مامای همراه درمیان بگذارند.
- در زمان زایمان و در حین لیبر و دردهای زایمان در اتاق زایمان شما را همراهی میکند.
- بعد از انجام زایمان آموزش شیردهی و بهداشت و نکات تغذیه را به صورت کافی به مادر ارائه میدهد.
- در اتاق درد برای مادرانی که قصد انجام زایمان طبیعی را دارند با روشهای طب فشاری، ماساژ، تکنیکهای نفسگیری برای زایمان سریعتر و کم درد کمک بسیار شایانی خواهد کرد که در واقع یکی از کارهای اصلی مامای همراه است.
- پس از زایمان خود میتوانید تا یک ماه الی ۴۰ روز بعد از مشاوره و مشکلات خود راجع به دورهی نقاس و خدمات آن استفاده کنید.
علائم خطری که مادران باردار در صورت وجود آنها حتماً باید سریع به بیمارستان بروند
- سردرد، دوبینی و سرگیجه
- خونریزی از واژن
- آبریزش و پارگی کیسه آب
- ارم یا ورم اندامها به خصوص صورت و دستها
- تهوع و استفراغ و درد بالای معده (نه سوزش آن)
بنابراین مادران میتوانند در صورت استفاده از خدمات مامای همراه علاوه بر استفاده از دانش و خدمات درمانی آن به فرهنگسازی در جهت بهکارگیری او بهعنوان حامی زائو کمک فراوانی کنند و سیستم بهداشتی درمانی کشور را با این خدمات و شرایط همانند کشورهای پیشرفته ارتقا دهند.
1